Leczenie

Forum -> Miażdżyca

Tytuł:Miażdżyca
Autor:Rafek
2.3.2010, 15:37
Witam mam taki problem: Moja mama ma 75 lat i lekarz napodstawie przeprowadzonego badania stwierdził u niej MIAZDŻYCĘ w kończynach dolnych. Jakie zagrożenie istnieje w związku z przepychaniem żył zwracając uwagę na wiek i silną ostoporozę xxx istnieje inny sposób leczenia tej choroby. Poniże przedstawiam wyniki badania Arteriograficznego KK.-Dolnych Badanie wykonano metodą Seldingera z dostępu przez prawą xxxą wspólną.Strona prawa:xxx wspólna i zewnętrzna drożne,bez zmian. xxx głeboka drożxxx powierzchowna drożna,z zaawansowanymi, wielopoziomowymi zmianami miażdżxxx drożna. xxx przednia, piszczelowa tylna oraz strzałkowa drożne,z wielo poziomowymi zmianami miażdżycowymi. Strona lewa:xxx wspólna zewnętrzna drożne,z przyściennymi zmianami miażdżxxx głeboka drożxxx powierzchowna krytycznie zwęzona w 1/3 górnej,traci drożność przed wyjściem z kanału przywodzicieli, odtwarza się z krążenia obocznego jako xxx-prop PTA. xxx drożxxx przednia, piszczelowa tylna oraz strzałkowa drożne,wąskie. Arteriografia:xxx (80 pkt)

Autor:Golbi
2.3.2010, 15:38
Żadne leki nie usuną złogów. Natomiast mogę polecić zapobiegawczo lek o nazwie PADMA 28. Do nabycia bez recepty w aptece. Jest to lek pomocniczy przy zarostowym zapaleniu tętnic kończyn dolnych.

Autor:Rafek
2.3.2010, 15:38
Mama bierze ten lek ale chodzi mi czym grozi w jej wieku taka operacja i czy ktoś da radę chociaż w minimalny sposób rozszyfrować wynik badania gdyż badanie robione było w Bydgoszczy i przysłane listem do Łodzi bo tu mieszkamy więc konsultacja z lekarzem była niemożliwa po badaniach

Autor:Danuta
10.2.2011, 15:32
Mama pewnie jeast juz po zabiegu. Każdy wiek jest dobry na przeprowadzenie zabiegu, by tylko ulżyć w chorobie. Miałam zawał w 49 roku życia. Nie sądziłam, że miażdżyca dotknie także moich nóg. Jestem po zabiegu wstawienia stentu w tętnicy prawej nogi. Troche pomogło, niestety teraz dokucza mi straszny ból lewej nogi. Z tego powodu unikam chodzenia i popełniam błąd, bo własnie powinnam zagryzc wargi i maszerowac. Coż mogę powiedziec, jesli chodzi o mamę Rafała. To straszna choroba, ale zabieg jest bezpieczny, ale nie jest gwarancją na xxx. Dużo zdrowia wszystkim życzę.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin