Leczenie
Forum
|
Miazdzyca serca z niedotlenieniem mózgu (Mniszka) |
|
|
Przenieśliśmy babcię do innego szpitala i okazało się... że miała zawał. Polsko, Polsko... (więcej...) |
|
|
Miażdżyca, nadcisnienie, choroby układu krwionośneg (Patitka) |
|
|
Ktoś by powiedział, że to choroby cywilizacyjne.. i ma racje, ale mamy na nie wpływ, możemy powiedzieć im nie.....
I ja choć jestem dość młoda powiedziałam nie i wyeliminowałam z diety masło, tłuste mleko i smietany, podroby, ograniczyłam sery żółte i pleśnowe, słodycze, ryby, nie smaże, nie stosuje panierek ......
Stosuję dużo ruchu i spożywam dużo warzyw i owoców, woda, soki oraz stosuję benecolowe jogurty.... są pysze a w dodatku zawierają stanole, które skutecznie walczą z cholesterolem....
Oczywiście nie palę i alkohol jeśli to w małych ilościach....
Pomimo, że jestem uwarunkowana genetycznie do otyłości i tego typu chorób jestem dobrej myśli i stale kontroluję swój poziom cholesterolu......
A do tego świetnie się czuje.... :D (więcej...) |
|
|
Miażdżyca (Rafek) |
|
|
Mama pewnie jeast juz po zabiegu. Każdy wiek jest dobry na przeprowadzenie zabiegu, by tylko ulżyć w chorobie.
Miałam zawał w 49 roku życia. Nie sądziłam, że miażdżyca dotknie także moich nóg. Jestem po zabiegu wstawienia stentu w tętnicy prawej nogi. Troche pomogło, niestety teraz dokucza mi straszny ból lewej nogi. Z tego powodu unikam chodzenia i popełniam błąd, bo własnie powinnam zagryzc wargi i maszerowac. Coż mogę powiedziec, jesli chodzi o mamę Rafała. To straszna choroba, ale zabieg jest bezpieczny, ale nie jest gwarancją na xxx. Dużo zdrowia wszystkim życzę. (więcej...) |
|
|
Jak leczyć-co stosować. (Malka) |
|
|
Jeszcze np cukrzyce, złą przemianę materii, nadciśnienie.
Tez znów muszę sobie kupić i zażywać. (więcej...) |
|
|
Cholesterol. (Robi) |
|
|
Robi nie wiem co mam już robić czy kupić te kapsułki z serii omega czy też nie kupować ,jeśli możesz to proszę mi to wytłumaczyć ,co mam robić jak pozbyć się cholesterolu i trójglicerydóxxx tego wysokiego poziomu doszło mi drętwienie nogi i ból uda podczas marszu to chyba z powodu miażdżycy. (więcej...) |
|
|
Miażdżyca - Jak leczyć-co stosować? (Juzka77) |
|
|
Paweł nie rozumiem tego wynika z twojego posta że przyjmowanie olejów rybnych gdy ma się podwyższony poziom trójglicerydów może zwiększyć jeszcze bardziej trójglicerydy a jak to się ma do cholesterolu. Cholesterol i trójglicerydy jak więc obniżyć. (więcej...) |
|
|
Założenie by-passów a miażdżyca (robert) |
|
|
właśnie najlepiej takie rzeczy jak powrót do sportu to z lekarzem uzgadniać on będzie dokładnie wiedział kiedy można znowu zacząć jeździć na rowerze żeby było bezpiecznie (więcej...) |
|
|
miażdżyca już w dzieciństwie (lidzia) |
|
|
To czym karmimy dzieci w dzieciństwie i jaki tryb życia prowadzimy z dzieckiem ma ogromny wpływ na rozwój miażdżycy w późniejszym wieku. A wiec nawał słodyczy, fast fudów, mało ruchu, czas spędzany przed telewizorem już od małego dziecka to okres w którym pracujemy na swoją miażdżycę (więcej...) |
|
|
Leczenie miażdżycy (Agata) |
|
|
leczenie miażdżycy aorty brzusznej to takie leki jak przy miżdżcy kończyn konieczne jest również przestrzeganie diety przeciwmiażdżycowej,ja stuję polfilin 400mg 2xdziennie acard 1tabletka dziennie-pomaga (więcej...) |
|
|
miażdżyca kończyn dolnych (Gabriela) |
|
|
Mojej babci stwierdzili miażdżycę kończyn dolnych, z tego co wiem lekarze nie chcą bardzo się nią zajmować i odsyłają z miejsca na miejsce. Czy ktoś wie jakie leczenie stosuje się przy tej chorobie, a może jest ono bardzo kosztowne i lekarze nie chcą się go podejmować? Martwię się o tą biedną kobietę bo znikąd nie ma dla niej pomocy. (więcej...) |
|
|
badania miażdzycowe - 50 % (Guest) |
|
|
Witam, niebawem pojawi się oferta dla osób pragnących sie przebadać pod kątem miażdżycy
oferta wystartuje 10/11.01 na portalu xxx
29 zł zamiast 58 zł za badania profilaktyczne ?ryzyko miażdżycy? (cholesterol, hdl, ldl, triglicerydy, glukoza, kwas moczowy, fibrynogen, tsh) w laboratorium medycznym Synevo. Zadbaj o zdrowie swoje i swoich bliskich!
Punkty Pobrań Synevo
ul. Wałbrzyska 48
tel. 22 857 90 52
Warszawa
ul. Długa 44/50
tel. 517 339 497
Warszawa (więcej...) |
Dodaj nowy temat: